SZDSZ

Ez az oldal nem az SZDSZ hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az SZDSZ honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Cuba libre - Kóka János nyílt levele a pártelnököknek

2007.07.18. 11:39 politikus

Kóka János, az SZDSZ elnöke Dávid Ibolyához, az MDF elnökéhez írt válaszlevelelében és a parlamenti pártok elnökeinek küldött nyílt levelében a békés és demokratikus kubai rendszerváltás melletti elkötelezettséget tükröző közös nyilatkozat aláírását javasolja.

Tisztelt Elnök Asszony!

A Szabad Demokraták Szövetsége teljes mértékben osztja meggyőződését, hogy Magyarország komoly támogatást nyújthat a kubai demokratizálódási folyamathoz.

A magyar liberális párt kész együttműködni abban, hogy az öt parlamenti párt közös nyilatkozatban tegyen hitet a szabad és demokratikus Kuba mellett. Javaslom, hogy a pártok kezdjenek egyeztetést a közös nyilatkozat szövegéről. Az SZDSZ célja, hogy a pártelnökök által aláírt közös nyilatkozat egyértelműen tükrözze elkötelezettségünket a békés és demokratikus kubai rendszerváltás mellett, és támogatásunkról biztosítsa az ezért dolgozó kubai ellenzéki erőket.

A Szabad Demokraták Szövetsége részéről a tárgyalásokon Szent-Iványi István ügyvivő, európai parlamenti képviselő vesz részt.
E levéllel egy időben kezdeményezésemről tájékoztatom a parlamenti pártok elnökeit.

Budapest, 2007. július 13.

Üdvözlettel,
Dr. Kóka János

---

Tisztelt Elnök Úr!

Dr. Dávid Ibolya 2007. június 28-án kelt levelében kezdeményezte, hogy az öt parlamenti párt közös nyilatkozatban tegyen hitet a szabad és demokratikus Kuba mellett.

A magyar liberális párt kész együttműködni abban, hogy az öt parlamenti párt közös nyilatkozatban lépjen fel a kubai demokratizálódási folyamat érdekében. Javaslom, hogy a pártok kezdjenek egyeztetést a közös nyilatkozat szövegéről. Az SZDSZ célja, hogy a pártelnökök által aláírt közös nyilatkozat egyértelműen tükrözze elkötelezettségünket a békés és demokratikus kubai rendszerváltás mellett, és támogatásunkról biztosítsa az ezért dolgozó kubai ellenzéki erőket.

A Szabad Demokraták Szövetsége részéről a tárgyalásokon Szent-Iványi István ügyvivő, európai parlamenti képviselő vesz részt.

Budapest, 2007. július 13.

Üdvözlettel,
Dr. Kóka János

Forrás: szdsz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: kóka jános dávid ibolya külpolitika

A bejegyzés trackback címe:

https://szdsz.blog.hu/api/trackback/id/tr14120315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása