SZDSZ

Ez az oldal nem az SZDSZ hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az SZDSZ honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Gusztos: álszent Rogán javaslata

2008.03.17. 20:12 politikus

Az SZDSZ-frakcióvezető-helyettese szerint az Árpád-sávos zászlók befogadásával a Fidesz megfizette a békés megemlékezés árát, amire az SZDSZ soha nem lesz hajlandó. A demokratáknak nem elbújnia, hanem elítélnie kellene az ünnepi megemlékezések megzavaróit.

Az SZDSZ nevében Gusztos Péter utasította vissza Rogán Antal javaslatát, miszerint a főpolgármesternek a város békéje és nyugalma érdekében legközelebb zárt helyen kellene megemlékeznie a 1848-49-es forradalom és szabadságharc kezdetéről.

Demszky Gábor már akkor is megemlékezett március 15-éről, amikor Rogán Antal középiskolásként még a KISZ-t szervezte, a helyi lapban pedig a "Ki tud többet a Szovjetunióról?" vetélkedő szervezéséről referált - mondta az SZDSZ frakcióvezető-helyettese, bizonyítékként bemutatva az V. kerületi polgármester akkor megjelent cikkének másolatát.  

Az Árpád-sávos zászlók befogadásával és a szélsőjobb retorika használatával a Fidesz és a vele szövetséges politikai erők megfizették a békés megemlékezés árát; erre az SZDSZ soha nem lesz hajlandó - szögezte le Gusztos.

Zárt térben tartott megemlékezések helyett, a parlamenti pártok képviselőienk egy emberként kellene fellépnie a politikai szélsőségek ellen és elítélnie békés megemlékezést megzavarókat - tette hozzá a liberális politikus, aki emlékeztetett rá: Rogán saját kerületében is együttműködött a szélsőjobboldali Jobbikkal, 2006-ban a Fidesz V. kerületi elnöke és Vona Gábor, a Jobbik alelnöke írt alá együttműködési nyilatkozatot, illetve a már polgármesterré választott fiideszes politikus nem volt hajlandó támogatni a Magyar Gárdát elítélő nyilatkozatot.

Gusztos szerint a hatályos jogszabályok alkalmasak arra, hogy a rendzavarók ellen hatékonyan fellépjenek, legyen szó a tojásdobálókról vagy éppen a szélsőjobboldali Budaházy György akcióiról.   

Forrás: szdsz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: fidesz gusztos péter szélsőség

A bejegyzés trackback címe:

https://szdsz.blog.hu/api/trackback/id/tr23385965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása