SZDSZ

Ez az oldal nem az SZDSZ hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az SZDSZ honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Tíz éves a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló törvény

2008.03.19. 20:52 politikus

Tíz évvel ezelőtt fogadta el az Országgyűlés a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló törvényt. Ebből az alkalomból Béki Gabriella, az SZDSZ országgyűlési képviselője és Kóka János, liberális pártelnök és országgyűlési frakcióvezető ma 15.00 órára beszélgetésre hívta a fogyatékkal élők érdekvédelmi szervezeteinek képviselőit és a parlamenti frakciók tagjait. Az 1998-ban megszületett törvény két Szabad Demokrata képviselő, Szigeti György és Béki Gabriella önálló képviselői indítványa volt.

Béki Gabriella a beszélgetésen egyrészt visszatekintett a 10 év alatt megtett útra, másrészt hangsúlyozta mennyi megoldásra váró feladat áll előttünk ahhoz, hogy a fogyatékossággal élő emberek hátrányai csökkenjenek. Ma már természetes uniós követelmény és egyben liberális minimum "a semmit rólunk, nélkülünk elve" azaz folyamatos konzultációra van szükség a fogyatékkal élőkkel, hogy a számukra leghasznosabb intézkedések és korrekciók szülessenek meg.

Kóka János az SZDSZ frakcióvezetőjeként arra tett ígéretet: a liberális képviselőcsoport továbbra is feladatának tekinti a fogyatékkal élők kiemelt képviseletét. 1998-ban egyhangú döntéssel fogadta el a Parlament a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló törvényt - hasonló konszenzusra kell törekedni most is.

Forrás: szdsz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: hátrányos helyzetűek

A bejegyzés trackback címe:

https://szdsz.blog.hu/api/trackback/id/tr39389019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása