SZDSZ

Ez az oldal nem az SZDSZ hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az SZDSZ honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Szabadai: Magyarország veszélyben van

2008.04.09. 10:33 politikus

Szabadai Viktor a mai napon levelet juttatott el Szili Katalin Házelnök Asszonynak, Sólyom László Köztársaság Elnök Úrnak, a parlamenti pártok elnökeinek, a parlamenti pártok frakcióvezetőinek és a fővárosi frakcióvezetőknek.


Az elmúlt napokban Budapest utcáin ismét eluralkodott a gyűlölet és a harag. Szélsőséges szervezetek tagjai sorozatos támadásokat intéztek egy XIII. kerületi, Hollán Ernő utcai jegyiroda ellen. Egy vásárlói panasz nyomán rasszista indítékú mozgalom indult a jegyiroda alkalmazottai, valamint konkrétan megnevezett etnikai és vallási kisebbségi csoportok megfélemlítésére.

A szélsőségesek nemcsak demonstrációkat szerveztek, de erőszakos bűncselekményeket is elkövettek, amelyekkel nemcsak Újlipótváros békéjét dúlták fel, hanem a magyar demokrácia alapintézményeit is igyekeztek megkérdőjelezni.

A rendőrség határozott fellépése és az újlipótvárosi békés ellentüntetők sem riasztották vissza a szélsőségeseket attól, hogy újabb, minden korábbinál jelentősebb erődemonstráció szervezésébe kezdjenek a gyűlölet és diszkrimináció jegyében. Április 11-e, péntek délutánra egyebek mellett a Jobbik, a Magyar Gárda, a Magyarok Világszövetsége, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Hunnia Mozgalom, a Magyar Önvédelmi Mozgalom, a Lelkiismeret '88 és a Kuruc.info nevű szélsőjobboldali formációk jelentettek be demonstrációt a Jászai Mari térre.

Magyarország veszélyben van. Meg kell mutatnunk, hogy mi, békeszerető, toleráns, az emberi szabadságjogokat tiszteletben tartó, a kisebbségekkel szembeni diszkriminációt és erőszakos fellépést a leghatározottabban elítélő hazafiak vagyunk többségben.

Ennek érdekében magánszemélyként ellendemonstrációt jelentettem be pénteken 16.00 órára a Hollán Ernő utcai jegyiroda előtti területre. A demonstráció szigorúan pártsemleges, minden résztvevő saját hitének, világnézetének és lelkiismeretének számot adva tesz hitet a magyar demokrácia közös alapértékei mellett.

Ezúton szeretném tisztelettel felkérni: vegyen Ön is részt a demokrácia és az emberi jogok védelmében meghirdetett gyűlésen, azoknak a honfitársainknak a sorában, akik fontosnak érzik, hogy személyesen is kiálljanak Magyarország békéjéért.

Megjelenésére feltétlenül számítunk!

Forrás: szdsz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: tüntetés szélsőség

A bejegyzés trackback címe:

https://szdsz.blog.hu/api/trackback/id/tr78420949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása