SZDSZ

Ez az oldal nem az SZDSZ hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az SZDSZ honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Az SZDSZ kész egyeztetni az adórendszer átalakításáról

2008.04.04. 11:18 politikus

Az SZDSZ részt vesz minden olyan egyeztetésen, amely az adórendszer átalakítását tárgyalja, ennek azonban nem négypárti, hanem ötpárti egyeztetésen kell történnie.

A Szabad Demokraták Szövetsége örömmel fogadja Dávid Ibolya reagálását Kóka János pártelnök Corvinus Egyetemen elhangzott keddi előadására, így ismét hangsúlyozhatjuk, hogy az SZDSZ szerint a közteherviselés mielőbbi átalakítására van szükség.

A liberális gazdaságpolitikai program része az egykulcsos, átjárható adórendszer bevezetésének szándéka. A liberális párt szükségesnek tarja továbbá a többi adónem (egyebek között a helyi iparűzési adó, "kisebb adók", vagyonadó) és a TB-járulékok rendszerének áttekintését is.

A konvergenciaprogram hiánycéljait Magyarországnak minden körülmények között, feltétlenül teljesítenie kell. Az adócsökkentés, a kiadások csökkentése, valamint az állam nagy ellátórendszereit érintő átalakítások tehát csak együttesen jelentenek növekedést támogató gazdaságpolitikai fordulatot. Az állami kiadások lefaragása érdekében az állami bürökrácia csökkentése mellett a szociális juttatások és kedvezmények rendszerének jelentős átalakítására van szükség. A változtatásoknál a rászorultság elvét kell messzemenően érvényesíteni.

Közleményünkkel egy időben eljuttatjuk az MDF elnökéhez a Corvinus Egyetemen elhangzott előadás anyagát, és tisztelettel meghívjuk a Liberális Gazdasági Tanács következő ülésére, amelynek napirendjén szerepel a közteherviselés átalakításának kérdése. 

Forrás: szdsz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság adó

A bejegyzés trackback címe:

https://szdsz.blog.hu/api/trackback/id/tr10410867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása