SZDSZ

Ez az oldal nem az SZDSZ hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az SZDSZ honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Az SZDSZ törvényjavaslatot nyújt be a melegházasságról

2007.09.20. 12:27 politikus

Az SZDSZ parlamenti képviselőcsoportja még a héten benyújtja az azonos nemű párok házasságáról szóló törvényjavaslatot. Amennyiben az Országgyűlés megszavazza, 2008. január elsejétől Magyarországon is a heteroszexuális párokkal azonos jogokat élveznek az azonos nemű párok - jelentette be Gusztos Péter, frakcióvezető-helyettes és Léderer András az Új Generáció elnöke mai sajtótájékoztatóján.

"Nincs, és nem lehet részleges szabadság. Szabadság vagy mindenki számára létező, a mindennapok során és az élet minden területén át- és megélhető állapot egy országban, vagy nem beszélhetünk róla. Nincs és nem is lehet részleges tolerancia. Egy társadalom vagy toleráns, és ebben az esetben valamennyi rendelkezésére álló eszközével fellép a gyűlölet és a kirekesztés minden formája, megnyilvánulása ellen, vagy nem nevezheti magát modern, európai demokráciának" - idézte a törvényjavaslatot a liberális párt vezetőivel közösen jegyző Gusztos Péter az SZDSZ Ügyvivői Testületének nyár elején az azonos nemű párok jogi emancipációjáról elfogadott határozatát.

"A házasságról, a családról és a gyámságról szóló 1952. évi IV. törvény 10 (1) bekezdésében a "nagykorú férfi és nő" szövegrész helyébe a "két nagykorú személy" szöveg lép" - szerepel a liberális törvényjavaslatban, vagyis ennek alapján jövő év január elsejétől az azonos nemű párok is házasodhatnak és kapcsolatukat a heteroszexuális házaspárokkal azonos értékűnek ismeri el az állam.

Ezzel a lépéssel a Magyar Köztársaság több más országhoz - például Hollandiához, Belgiumhoz, az erősen katolikus Spanyolországhoz - hasonlóan megszüntetné a homoszexuális párokat sújtó jogegyenlőtlenségeket. Így például ha valaki homoszexuális kapcsolatban él, nem örökölhet élettársa után, vagy éppen nem veheti át élettársa ajánlott leveleit.

Mindezek a joghátrányok annak ellenére léteznek, hogy a magyar parlament már elfogadta az antidiszkriminációs törvényt, mely kimondja, hogy senkit nem lehet faji, felekezeti, nemi és szexuális orientációja alapján megkülönböztetni - hangsúlyozta Gusztos Péter.

A liberális törvényjavaslatot Gusztos Péter mellett Kóka János pártelnök, Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter, Eörsi Mátyás, frakcióvezető, Horn Gábor és Magyar Bálint államtitkárok, Sándor Klára az Országgyűlés Oktatási és tudományos bizottságának alelnöke és Béki Gabriella az Országgyűlés Ifjúsági, szociális és családügyi bizottságának tagja jegyzi.

A benyújtás előtt álló javaslatot a nyár folyamán számos civil szervezettel egyeztették, előkészítésében az SZDSZ Új Generációja is részt vett.

Forrás: szdsz.hu

1 komment

Címkék: melegek liberalizmus kissebségek

A bejegyzés trackback címe:

https://szdsz.blog.hu/api/trackback/id/tr53171265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Németh Miklós 2007.11.30. 11:09:09

Szabó Péter: Olvasói levél
stoffán, cs, 2007-11-22 12:28

Tegnap öten voltak nálunk. Értelmes emberek, tisztességes családok tagjai, vállalkozók. Volt bennük három közös dolog - az egyik, hogy iszonyúan kezdik rosszul érezni magukat ebben a beteg társadalomban, a másik, hogy erőik és lehetőségeik végére értek, a harmadik, hogy mindegyik ellen valamilyen APEH vizsgálat folyt.

Ezeknek az embereknek némelyike már cukorbeteg, némelyike túl van az első infarktuson, néhánynak romokban a házassága, és van amelyik negatívba fordult, ami pedig az üzleti élet szereplőjének a véget jelenti. Ezek az emberek annakidején, ötleteiket és szaktudásukat felhasználva vállalkozásokba fogtak, egyre többet és többet dolgoztak, egyre többet és többet kellett befizetniük a parazitáknak, egyre többször kényszerültek elvi felfogásukkal ellentétben kiskapukat keresni, hogy elfogyó életüknek maradjon némi anyagi haszna is.

Ezek az emberek még nem látják a dolgok összefüggéseit, csak felháborodnak azon, ha kislányukat nyolcvan kilós, üldözött cigánygyerek húzza végig az iskola folyósólyán a hajánál fogva, döbbenten állnak az SZDSZ által \"magyarosított\" összekuszált tananyag felett, befizetik a csekkjeiket, és mire hazaérnek, már újabbak virítanak a postaládájukban.

Ezek az emberek évről-évre a rovarirtóval lefújt légy kezdeti őrjöngésének haláltáncában halkulnak el és válnak emberi roncsokká, hogy aztán kifosztva, verejtéküket és vérüket adva a beteg társadalomért, elinduljanak vissza, ahonnan jöttek, a teremtés előtti sötétségbe. Adójukból buzifesztiválokat rendeznek, drogos őrjöngők után tízmilliókért szedik össze a száz tonna szemetet, és purdégyártást jutalmaznak. Az adójukból tolvaj politikusokat tesznek mesebeli vagyonok uraivá, háromszázhatvan semmirekellőnek biztosítják a jólétet, fizetik az őket tönkretevő kormány nyugdíjas szavazóinak nyugdíját, tartanak el másfél millió, vadállatként élő és szaporodó cigányt, és sorolhatnánk a kifosztás után elherdált pénzek útját a végtelenségig.

És ezek az emberek, a társadalom egyre erőtlenebb finanszírozói, idézésekre járnak az adójukból létrehozott adóhivatalba, ahol korpás fejű aktakukacok keresnek hibát az életükben, gyűrögetik papírjaikat és igazolásaikat, kérdéseket tesznek fel mint vallatóbírák, és politikai megrendelésre vagyonukra törnek. Az adószedők gyűlölt ókori figuráinak kései utódai kiemelt fizetést kapnak áldozataik véréből, és ellenőrizhetik, hogy a napi húsz óra munka után mennyi befizetés történt.

Nem vállalnak garanciákat, nem kérnek a cukorbajból és a szívinfarktusból, nem ülnek éjjel ébren az ágyuk szélén karikás szemekkel, ők csak követelik a bevételt. És a megroppantott, eladósodott, beteggé tett adóalany este láthatja a parlamentből kihajtó csillogó luxusautókat, benne a Világkormánynak dolgozó Júdásokkal, és láthatja az üresen csillogó show műsorokat, hírt kap az épülő óriásvillák számára letarolt erdőkről, Győzikét nézhet, és hallhatja a mindenütt felbukkanó egyfajú szózsonglőrök magyarázatát, hogy miért is jó a szar. Elgondolkodhat azon is, miért nem látott az APEH épületében egyetlen cigányt sem a másfél millióból, sőt még a választ is megfogalmazhatja: ja, azok nem dolgoznak, azon nincs mit ellenőrizni!

Ők csak élnek abból, amit mások megtermelnek... Az nem büntetendő. Büntetni azt kell, aki termel. A társadalom fenntartó rétegét. Elalvás előtt újra felsejlett bennem a beteg világ képe, ahol az emberiség egy százaléka birtokolja az összes vagyontömeg nyolcvan százalékát. A világé, ahol a becsapottak baleset után maguk varrják össze sebeiket, ahol a tényleges munkaérték nyolc százaléka a fizetés, ahol a tőkét csak vásárolni lehet dupla áron, ahol Meleg Büszkeség Napja létezhet, ahol hiénák csapnak le a holtak zsebére, ahol missziónak nevezik a bombázást és gyilkolást, és terroristának a hős hazafiakat. A világé, ahol több ezer éves nemzetfenntartó hagyományok helyett a fiatalság bűvöletben fordul a gitárját tépkedő, lecsurgó szemfestékkel dekorált \"bőrseggű popsztár\" felé, ahol gyermekeinket kábítószerrel igyekeznek prédává silányítani, ahol a nehézbombázók viszik a békét és a szabadságot, ahol elveszett az emberi gondolat, a védekező ösztön és az önálló vélemény. Aludjat ok jól, jó éjszakát, drága barátaim!
süti beállítások módosítása