SZDSZ

Ez az oldal nem az SZDSZ hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az SZDSZ honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Megalakult az SZDSZ Roma Kabinetje

2007.07.20. 19:33 politikus

Tegnap tartotta alakuló ülését az SZDSZ Roma Kabinetje. A testület vezetője Mohácsi Viktória, az SZDSZ Európai Parlamenti képviselője. A kabinet feladata, hogy támogassa a párt a romák társadalmi integrációjával és az őket sújtó diszkrimináció felszámolásával kapcsolatos stratégiájának kialakítását, koordinálja és segítse a párt politikusainak ezirányú tevékenységét. A Roma Kabinet munkájában az SZDSZ szakpolitikusai és szakértői vesznek részt.

Az új szervezet jelentősen hozzájárulhat ahhoz, hogy az SZDSZ a romák integrációját célzó programjai egyértelmű, koherens rendszert alkotva hatékonyan segítse a hátrányos helyzetű kisebbség deszegregációját, az egyenlő esélyek biztosítását.

Az SZDSZ az egyetlen parlamenti párt, amely már megalakulásától következetesen kiállt a romák esélyegyenlőségének biztosítása mellett. A Magyar Bálint által vezetett Oktatási Minisztérium már az előző ciklusban komoly lépéseket tett a romák oktatási szegregációjának megszüntetésére, melynek eredményei már most érzékelhetőek.

Mivel a romákat érő többszörös diszkrimináció felszámolása számos szakterületet érint, azok koordinálatlan működése az intézkedések alacsony eredményességét és költséghatékonyságát, az intézkedések átfedése pedig egymást kioltó hatást eredményezhet. A Roma Kabinet e szakterületek munkájának összehangolását és a roma civil szervezetekkel, kisebbségi önkormányzatokkal való aktív kapcsolattartást is fontos céljának tekinti.

Forrás: szdsz.hu

1 komment

Címkék: romák kissebségek

A bejegyzés trackback címe:

https://szdsz.blog.hu/api/trackback/id/tr39122091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

buday 2009.06.11. 12:33:47

Érdeklödni szeretnék hogy hogy müködik az a dolog hogy zalamegye egy településén a kissebségi elnök csak az ö malmára hajt? kihez kell ijen esetbe fordulni? megkéne vizsgálni miböl van neki ennyi mindene. 4 éve még biciklije is ugy volt hogy kölcsön kérte Szoval a pájázati pénz hol van?
süti beállítások módosítása