SZDSZ

Ez az oldal nem az SZDSZ hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az SZDSZ honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Az SZDSZ üdvözli a magyar-amerikai nyilatkozatot

2008.03.19. 10:51 politikus

"Az SZDSZ üdvözli a Magyarország és az Egyesült Államok részéről aláírt egyetértési nyilatkozatot, amely az amerikai vízummentesség megadásának alapjául szolgálhat. A magyar liberális párt fontosnak tartja, hogy a majdani megállapodás feleljen meg a magyar adatvédelmi szabályoknak, illetve álljon összhangban a közösségi joggal és a készülõ EU-USA utas-adatszolgáltatási egyezménnyel.

Az SZDSZ évek óta következetesen fellép minden kétoldalú találkozón a vízummentességért. Minden amerikai kapcsolatát az ügy támogatására kérte, és utólag is hálás Tom Lantosnak, a vízummentesség egyik legfontosabb támogatójának. Ez a kiállás is szerepet játszott a megállapodás létrejöttében.

Csalódottságunknak kell azonban hangot adnunk abban a tekintetben, hogy az EU intézményei nem bizonyultak elég megértőnek a nemrég belépett országok problémái iránt. Az SZDSZ szerette volna, hogy a megállapodás EU-s kooperációval valósuljon meg. Azonban így is üdvözöljük azt a tényt, hogy az újonnan belépett országok megmutatták, képesek fellépni saját polgáraik érdekében.

Bízunk benne, hogy valamennyi technikai feltétel őszig teljesülhet, és az év végére a teljes vízummentesség megvalósulásával megoldódik egy több éve húzódó, a magyar állampolgároknak sok kényelmetlenséget és bosszúságot okozó probléma. A magyar állampolgárok vízummentes utazása nagyban hozzájárulhat a két ország közötti kapcsolatok további erõsödéséhez."

Forrás: szdsz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: külpolitika

A bejegyzés trackback címe:

https://szdsz.blog.hu/api/trackback/id/tr70389016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása