SZDSZ

Ez az oldal nem az SZDSZ hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az SZDSZ honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Kóka: A liberálisok elmentek és nemmel szavaztak

2008.03.09. 21:25 politikus

Az SZDSZ tudomásul veszi a népszavazás eredményét. Kóka János köszönetet mondott a mintegy félmillió liberális szavazónak, akik nemmel szavaztak. A pártelnök szerint az SZDSZ legfontosabb feladata továbbra is a reformok képviselete.


Ha a népszavazás eredményes lesz, azt a kormány magára nézve kötelező érvényűnek ismeri el és a szükséges törvénymódosításokat már hétfőn reggel benyújtja: április 1-től visszaállítják a tandíj, a vizitdíj és a kórházi napidíj bevezetése előtti állapotot, jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vasárnap este.

Horn Gábor szerint a demokrácia szempontjából pozitív a magas részvételi arányt, de negatív abban a tekintetben, hogy az emberek elhitték, van visszaút a reformokból, "van ingyen ebéd".

Hozzátette, az igenek győzelme esetén készen áll a vizitdíj és a kórházi napidíj minél hamarabbi eltörlésére, illetve arra, hogy nem vezetik be a tandíjat.

Tudomásul kell venni az emberek döntését, "mert itt kezdődik a demokrácia" - jelentette ki Horn Gábor, hozzátéve, hogy a kieső bevételek kompenzációja fel sem merülhet, mert a választók döntésének következménye van.

Forrás: szdsz.hu

1 komment

Címkék: népszavazás kóka jános

A bejegyzés trackback címe:

https://szdsz.blog.hu/api/trackback/id/tr25374261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midrovertalt 2008.03.10. 23:50:38

Annyit kérek, nem többet tényleg, hogy ez a félmilliós szám 2010-ben is ennyi legyen. Akkor már nagy gond nem lehet... :)
süti beállítások módosítása