SZDSZ

Ez az oldal nem az SZDSZ hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az SZDSZ honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Kóka: Radikális lépésekre van szükség a villamosenergia piacon

2008.03.11. 18:34 politikus

Az alacsonyabb fogyasztói árak és a jobb szolgáltatás érdekében a hosszú távú áramvásárlási szerződések felbontását, a jelentős piaci fölénnyel rendelkezők birtokában lévő áram meghatározott profittal költségalapon történő értékesítését, a határkeresztező kapacitások megnyitását a többi piaci szereplő számára és a rendszerirányító Mavir teljes függetlenségét várja a kormánytól az SZDSZ elnöke.

Egyetért a kormányfő szándékával és radikális lépéseket vár a villamosenergia piac liberalizációjában, a Magyar Villamos Művek monopolisztikus szerepének lebontásában az SZDSZ - mondta a párt elnöke Kkosy Csabával közös sajtótájékoztatóján.

A pártelnök rámutatott, a korábban általa irányított gazdasági minisztérium kidolgozta a liberalizációhoz szükséges jogszabályokat, nem történt meg azonban a Magyar Villamos Művek monopolhelyzetének lebontása.

Kóka János a korábbi kezdeményezésének megfelelően négy fontos lépés megtételét tartja szükségesnek: a hosszú távú áramvásárlási szerződések felbontását, a jelentős piaci fölénnyel rendelkezők birtokában lévő áram meghatározott profittal költségalapon történő értékesítését, a határkeresztező kapacitások megnyitását a többi piaci szereplő számára és a rendszerirányító Mavir teljes függetlenségét.

Kákosy Csaba és Kóka János hangsúlyozták az új vezető legfontosab  feladata, hogy az MVM monopolhelyzetét leépítse, a gzadasági tárca és az SZDSZ ebben hajlandó együttműködni a tulajdonosi jogokat gyakorló Pénzügyminisztériummal.

Amennyiben ezek a lépések megtörténnek, Kóka János szerint a fogyasztók számára érzékelhetően csökkenek az árak és ezzel együtt nő a szolgáltatás színvonala.

Forrás: szdsz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: kóka jános energetika

A bejegyzés trackback címe:

https://szdsz.blog.hu/api/trackback/id/tr29376588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása