SZDSZ

Ez az oldal nem az SZDSZ hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az SZDSZ honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Két küldöttgyűlés összehívását javasolja az Ügyvivői Testület

2008.04.01. 11:17 politikus

Az SZDSZ-nek nem célja, hogy előrehozott választások legyenek, a liberálisok konstruktív ellenzéki szerepre készülnek, de ez nem jelenti  a kisebbségi szocialista kormány automatikus támogatását - közölte Gusztos Péter az SZDSZ ügyvivőinek esti tanácskozását követően. Gusztos azt is bejelentette: az Ügyvivői Testület két küldöttgyűlés összehívását javasolja az Országos Tanácsnak. 

Az SZDSZ Ügyvivői Testülete egyhangú döntésével két küldöttgyűlés összehívását indítványozza az Országos Tanácsnak. Az első április 27-én lenne, amikor döntenének a koalícióról, és a párt alapszabályának módosításáról. A második, rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésen pedig elnököt, ügyvivőket és az országos tanács 20 tagját választanák meg. A tisztújító küldöttgyűlésre június elején, valószínűleg június 7-én kerülhet sor - jelentette be Gusztos Péter a testület ülését követően.

Gusztos Péter azt is elmondta: átadták Gyurcsánynak a koalíciós szerződés 3-as számú mellékletét, amit tavaly írtak alá a szocialistákkal. A koalíciós szerződés kiegészítése részletesen tartalmazza  a reformok menetrendjét, konkrét dátumokkal, felelősökkel. Az ügyvivő megismételte, nem akarnak folyamatos és biankó támogatást adni a szocialisták kisebbségi kormányzásához.

Kérdésre válaszolva az ügyvivő elmondta, a kormány valamennyi liberális minisztere aláírta lemondó-nyilatkozatát, amit az SZDSZ őriz a küldöttgyűlésig, a koalícióból való kilépést ugyanis ott döntik el.

Forrás: szdsz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: választás szdsz kormány gusztos péter

A bejegyzés trackback címe:

https://szdsz.blog.hu/api/trackback/id/tr82410865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása