SZDSZ

Ez az oldal nem az SZDSZ hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az SZDSZ honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

"Hagyjuk abba, Viktor! Így már nem éri meg"

2007.09.19. 10:18 politikus

Az SZDSZ budapesti elnöke, Szabadai Viktor Gusztos Péterrel közös sajtótájékoztatóján ismertette az a nyílt levelet, melyben a szélsőjobbal kötött koalíció felbontására szólította fel Óbuda fideszes polgármesterét.


Tisztelt Polgármester Úr!

Keresve se találhattak volna Önnél jobb házigazdát a szélsőjobb tombolásának "polgári" évfordulóján. Ön az a fideszes polgármester, aki elsőként fogadta el a Jobbik kinyújtott kezét. Ön az első, aki bemutatta: a Fidesz akar és tud a széldőjobboldallal együtt kormányozni.

Nincs kétségünk: ma Orbán Viktor ugyanazt a kétfenekű beszédet fogja használni, ami miatt már évek óta nem látszik a határ a konzervatív Fidesz és a szélsőjobboldali Jobbik között. Ez a muníciója a gárdistáknak, mikor "békés tüntetőnek" álcázzák magukat.

Ma a Fidesz arra készül, hogy megünnepelje az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének első évfordulóját. Igazuk van, emlékezzünk erre a napra, ne feledjük el soha, hogy az Ön pártja gyáván és cinkosan hallgatott, mikor autókat gyújtottak fel a fővárosban, mikor utcakövekkel és Molotov-koktélokkal támadó gárdisták terrorizálták a békés többséget.

Emlékezzünk arra, hogy Önök mindig ott voltak, mikor lanyhult a kedv és "rászerveztek" a Kossuth téri tüntetésre. Önök adtak felmentést a zsidózóknak, Önök állították, hogy "érthető felindulásból" skandálják az utcán bakancsos őrültek, hogy kiket kell a Dunába lőni.

Polgármester úr, Önök semmiből sem tanulnak. Nem tanulnak a történelemből, holott láttuk már mihez vezet, ha a hatalom érdekében a konzervatív pártok összebútoroznak a fasisztákkal. De nem tanulnak a közelmúltból sem! Egy éve nem csak Gyurcsány Ferenc beszédét ismerhettük meg - megismertük a legújabb magyar demokráciában eddig ismeretlen utcai erőszakot is.

Nem látják, kedves Bús Balázs, hogy megint mihez nyújtanak segítséget? Nem látják, hogy árulásuk óta nyert polgárjogot a gárdisták politikája? Nem látták tavaly az égő Belvárost, nem látták idén nyáron a melegflvonulás után összevert embereket, és nem látják, mire készülnek ugyanezek a szélsőjobboldali csapatok idén ősszel?

Mi fognak majd tenni? Ugyanazt, mint korábban? Előbb  hallgatnak, majd halkan mellébeszélnek, végül hangosan a garázdák mellé állnak? Megint arra készüljünk, hogy magára hagyják Magyarországot a tomboló erőszakkal, majd annak elcsitulta után előbújnak, mint aki semmiről sem tehet?

Tisztelt polgármester úr, ha Ön demokrata lenne, akkor három dolgot azonnal megtenne. Elsőként felmondaná a Magyar Gárdát alapító Jobbikkal közös koalícióját, másodszor világossá tenné, hogy minden eszközzel megóvja az óbudaiakat attól, hogy a kerületre is ráhúzza a romboló szélsőjobboldali erőszakot.

Harmadszor pedig, mint házigazda, egészen halkan, de jól érthetően annyit mondhatna a mai rendezvénye főszereplőjének: Hagyjuk abba, Viktor. Így már nem éri meg. 

Forrás: szdsz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: fidesz orbán viktor nyílt levél

A bejegyzés trackback címe:

https://szdsz.blog.hu/api/trackback/id/tr44170105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása