SZDSZ

Ez az oldal nem az SZDSZ hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az SZDSZ honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Gusztos Péter antirasszista díjat kapott

2008.03.21. 19:47 politikus

Pénteken a Parlamentben átadták a Radnóti Miklós antirasszista díjat. Az idei díjazottak között van Gusztos Péter országgyűlési képviselő, az SZDSZ ügyvivője is.

A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) által nyolc éve alapított díjat az idén tizenhatan vehették át.
Posztumusz díjat kapott Tom Lantos az Amerikai Egyesült Államok volt kongresszusi képviselje, akiről egy perces némasággal emlékeztek meg az ünnepség résztvevői. Hanti Vilmos, a MEASZ elnöke arról beszélt, hogy a rendszerváltás óta több kisebbségi téma került napirendre, történt is előrelépés, de ez sok területen nem mondható el. Ezek között említette a cigánykérdést, s felszólított mindenkit, hogy határozottan lépjen fel az előítéletek, a kirekesztés, a megkülönböztetés ellen.

Radnóti Miklós díjat kapott Gálvölgyi János színművész, Gusztos Péter parlamenti képviselő (SZDSZ), az Emberjogi Bizottság tagja, György Péter esztéta, médiakritikus, Kajtárné Botár Borbála miniszteri főtanácsadó, Lazarovits Ernő, a Nácizmus Üldözötteinek Bizottsága alelnöke, a Népszava napilap szerkesztősége, Oláh Ernő csellóművész, Pál Gizella, a MEASZ II. kerületi elnöke, Pálfi Balázs újságíró, Szász István publicista, Szenes Iván István, a MEASZ alelnöke, Tamás Tibor szerkesztő, újságíró, Tom Lantos, az USA volt kongresszusi képviselője, Tódor János újságíró, szociográfus, Vágó István televíziós műsorvezető, Várkonyi Endre újságíró.

A kitüntetéseket Hanti Vilmos és Csizmár Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára adta át.

Forrás: szdsz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: kitüntetés kissebségek

A bejegyzés trackback címe:

https://szdsz.blog.hu/api/trackback/id/tr94391392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása