SZDSZ

Ez az oldal nem az SZDSZ hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az SZDSZ honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Az SZDSZ tudomásul veszi a népszavazás eredményét

2008.03.17. 12:11 politikus

Az SZDSZ tudomásul vette a népszavazás eredményét, ezért a mai napon megszavazza azt a jogszabálymódosítást, amely a vizitdíj, a napidíj és a tandíj megszüntetéséről dönt.

Az SZDSZ megállapítja, hogy a népszavazást kezdeményező Fidesz a mai napig nem tett semmilyen értékelhető javaslatot a díjak eltörléséből származó károk csökkentésére. Éppen ezért az SZDSZ teljes mértékben támogatja Horváth Ágnes egészségügyi minisztert, hogy az általa kezdeményezett egyeztetéseken próbálja megtalálni az eszközöket a kárenyhítésre és az alapellátás fejlesztésére.

Az SZDSZ egyetért az egészségügyi miniszterrel, hogy a kárenyhítés és az alapellátás minőségének fejlesztésének fedezetét a társadalombiztosítási költségvetésen belül kell megtalálni. Ezért különösen fontos, hogy az egyeztetéseken résztvevő szakmai szervezetek a többlettámogatás igényének megfogalmazásán túl, annak fedezetét is megjelöljék a társadalombiztosítás keretein belül. Hasonlóan fontos, hogy a szakmai szervezetekkel ne csak az anyagi károk mérséklésére szülessen javaslat, hanem a rendelők és az ügyeletek újra növekvő forgalma miatt előálló problémák megoldására is - az SZDSZ közleménye.

Forrás: szdsz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: népszavazás egészségügy

A bejegyzés trackback címe:

https://szdsz.blog.hu/api/trackback/id/tr73385959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása