SZDSZ

Ez az oldal nem az SZDSZ hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az SZDSZ honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Kóka: 2013-ig megduplázzuk a kerékpárutakat

2007.08.29. 10:03 politikus

A liberális vezetésű GKM által kidolgozott Kerékpáros Magyarország Programra 56 milliárd forint áll rendelkezésre a következő hét évben - közölte Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter a Horváth Ágnes egészségügyi, Fodor Gábor környezetvédelmi miniszterrel, valamint Demszky Gábor főpolgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatón a Liberálisok Házában. Kóka János bejelentette: a gazdasági tárca és a főváros közösen meghirdeti a "Hajtsál a Munkába!" kampányt is, amellyel a kerékpárral való munkába járást szeretnék ösztönözni.

Kóka János, Fodor Gábor, Horváth Ágnes és Demszky Gábor a Gazdasági- és Közlekedési Minisztérium Szemere utcai épületétől együtt tekert a Városháza parkban felállított Liberálisok Házáig, ahol a liberális politikusok a kerékpáros szövetség vezetőivel tárgyaltak, majd meghirdették a Kerékpáros Magyarország Programot.

Kóka János pártelnök azt mondta, hogy 2013-ig a jelenlegi kerékpárutak számának megduplázása a cél, illetve jónéhány elhanyagolt szakasz felújítása. Ennek érdekében 56 milliárd forintot költenek erre a célra a következő években. A tárcavezető azt mondta, hogy még idén felújítják a Fertő-tó környékén lévő kerékpárutat, ez egy úgynevezett mintaprogram lesz.

Demszky Gábor, liberális főpolgármester a 2010-ig biztosan megépülő 4-es metró első szakaszának állomásaira kerékpártárolókat ígért. A főpolgármester azt is bejelentette, hogy rövid időn belül a kiskörút egyik oldalán kerékpársávot alakítanak ki, és száműzik arról a részről a parkoló autókat. Demszky Gábor szerint hosszú távon egyértelműen az a budapesti vezetés célja, hogy a belvárosban jelentősen csökkenjen az autósok száma, és kerékpárosbarát intézkedésekkel növekedjen a biciklit használók aránya. A főpolgármester úgy látja, hogy sokatmondó az a számadat, amely szerint bár az autók aránya megegyezik a kerékpárokéval a fővárosban, a budapestieknek mindössze 1 százaléka jár kerékpárral munkába vagy iskolába.

Horváth Ágnes egészségügyi miniszter szerint szemléletváltásra van szükség, hiszen egészségesebb életmóddal - többek között kerékpározással - növelni lehetne a magyarok, uniós átlagtól jelenleg hat évvel elmaradó átlagéletkorát

Fodor Gábor környezetvédelmi- és vízügyi miniszter bejelentette, hogy mától nem a minisztérium udvarán, hanem az épület előtt, az autóparkoló területét csökkentve, létrehoztak egy biciklitárolót.

Forrás: szdsz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: sport közlekedés

A bejegyzés trackback címe:

https://szdsz.blog.hu/api/trackback/id/tr17171093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása