SZDSZ

Ez az oldal nem az SZDSZ hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az SZDSZ honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Elég volt a botrányokból! Tegyük rendbe az ifjúsági szervezetek finanszírozását!

2007.09.20. 11:25 politikus

A Zuschlag-ügy csak a legújabb példa arra, hogy az SZDSZ Új Generáció kivételével a parlamenti pártok ifjúsági szervezeteinek működése rendezetlen. Ezen kíván változtatni az ÚG: a liberális fiatalok október 17-re az SZDSZ székházába hívják egyeztetésre az ifjúsági szervezetek vezetőit.

Amennyiben a konkrét ügyben bebizonyosodik az érintettek felelőssége, a bűnösöknek mindörökre távozniuk kell a közéletből, nincsenek kiskapuk, a helyi politika szintjén sincs lehetőségük a visszatérésre - mondta Léderer András, az SZDSZ ÚJ Generáció elnöke és Merker Dávid az ÚG elnöke, a párt XIII. kerületi önkormányzati képviselője sajtótájékoztatójukon.

A liberális politikusok hangsúlyozták, a Zuschlag-ügyben nagyjából 50-70 millió forint közpénz - gyanú szerint - törvénytelen felhasználását a politikai pártok ifjúsági szervezeteinek szabályozatlansága tette lehetővé: egyetlen jogszabály sem rendezi, hogy az ilyen szervezetek, milyen céllal, milyen eszközökkel és pénzügyi keretekkel működnek.

Így fordulhat elő, hogy nem lehet tudni, a Fidelitas miből finanszírozza a honlapjára feltett rendezvényeket; sporthétvégéket, több száz fős nyári tábort, sőt két diszkót is és kérdésként merülhet fel , hogy a Fiatal Baloldalnak honnan volt pénze különvonaton görögországi utat szervezni.

A tisztázatlan viszonyokon kíván változtatni a liberális ifjúsági szervezet, ezért az Új Generáció az összes parlamenti párt ifjúsági szervezetének vezetőjét meghívja október 17-re az SZDSZ székházába.

A politikai ifjúsági szervezetek közül az SZDSZ tagozataként működő ÚG az egyetlen, melynek finanszírozása teljesen átlátható és javaslatai vannak a kérdés rendezésére.

Forrás: szdsz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: szdsz

A bejegyzés trackback címe:

https://szdsz.blog.hu/api/trackback/id/tr79171207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása