SZDSZ

Ez az oldal nem az SZDSZ hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az SZDSZ honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

A Liberális Gazdasági Tanács egyetért a tőzsdeélénkítő javaslatokkal

2007.07.18. 11:43 politikus

A hosszú távú megtakarítások ösztönzését, az állami vállalatok tőzsdei privatizációját és a pénzügyi ismeretek oktatását támogatja az SZDSZ Liberális Gazdasági Tanácsa a tőzsdeélénkítő javaslatok közül - közölte Kóka János az LGT Budapesti Értéktőzsdén tartott keddi ülését követően.

A Liberális Gazdasági Tanács és a Tőzsde elnöke egyetértettek az adórendszer egyszerűsítésében, a kivételek számának csökkentésében és a hosszútávú megtakarítások ösztönzésében. A Tőzsde elnöke támogatta az a liberális javaslatot, hogy a vállalkozási-pénzügyi ismereteket illesszék be az iskolai oktatásba, és idővel tegyék érettségi tantárggyá.
Kóka János
Az értéktőzsde elnökével, Szalay-Berzeviczy Attilával közös sajtótájékoztatóján a gazdasági miniszter elmondta, az SZDSZ - a MOL eset tanulságait leszűrve, az energiaellátás biztonságához fűződő nemzeti érdekek teljes figyelembevételével - támogatja az MVM 49 %-ának tőzsdére vitelét, miközben stratégiai védelmet kell kapniaa villamos-rendszer irányítónak, a villamos gerinchálózatnak és a Paksi Atomerőműnek.

Kóka János kifejtette, a liberálisok szerint tőzsdére kell vinni olyan állami cégeket, is mint a Volán-társaságok, a Szerencsejáték Zrt., vagy az Állami Autópályakezelő Rt.. Az SZDSZ elnöke ezzel kapcsolatban leszögezte: "ezek a vállalatok nem stratégiai jellegűek, az államnak például nincs lottó-ellátási kötelezettsége."

Kóka János azt is bejelentette, hogy a Tőzsde elnökét teljes jogú tagként meghívta a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium által életre hívott Versenyképességi Tanácsba.

Az LGT és a tőzsdeelnök megbészélésre azt követően került sor, hogy a Budapesti Értéktőzsde, a Befektetési Szolgáltatók Szövetsége (BSZSZ) és a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) július 10-én a kormányfőnek küldött nyílt levélben ötpontos tőzsdeélénkítő csomagot javasolt a kormánynak.

Forrás: szdsz.hu

1 komment

Címkék: gazdaság privatizáció kóka jános tőzsde

A bejegyzés trackback címe:

https://szdsz.blog.hu/api/trackback/id/tr19120319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

részvény · http://tozsdesed.googlepages.com/ 2007.07.29. 12:37:58

Nos igen, ezekkel a lépésekkel szerintem csak egyetérteni lehet. Egyébként nekem tetszik azaz az ötlet is, amit Gyurcsány Ferenc elé terjesztettek elő. Legyen a hosszú távú befektetőknek egy korrekt, tőzsdei árfolyamnyereség-adó mentes profitjuk, 3 éves invesztáció esetén. Ez szerintem is, ahogy a többi ismertetett intézkedés, fellendíthetné a BÉT vérkeringését, sőt még a kisebb papírokkal -amelyek eddig kevésbé voltak likvídek- való kereskedést is.
süti beállítások módosítása