SZDSZ

Ez az oldal nem az SZDSZ hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az SZDSZ honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Kóka: Hiba volt előre lemondani az értékalapú ingatlanadóról

2008.03.11. 12:59 politikus

A Magyar Országgyűlés tegnap egy rossz döntést hozott, mikor lényegében leszavazta az értékalapú ingatlanadót. Nem erre számítottunk: az egységes ingatlanadó fontos része volt a koalíciós megállapodás kiegészítésének, és bár eredetileg csak a liberálisok küzdöttek érte, úgy tűnt, a szocialisták is elfogadták a javaslatot.


A magyar adórendszer egyik legnagyobb hibája, hogy túladóztatja a jövedelmeket, miközben még a nagyobb vagyonokat sem terheli megfelelő adóval. Az értékelapú ingatlanadó kiválthatna más, jelenleg is meglévő, ingatlanokkal összefüggő adónemeket, jelentősen egyszerűsítené és igazságosabbá tenné az ingatlanok adóztatását. 

Az SZDSZ frakció következetesen képviselte az ingatlanadó ügyét, a frakcióvezetés javaslatára, egyhangú támogatással, ennek megfelelően voksolt a tegnapi szavazás során is. A liberálisok álláspontja az Országgyűlésben jelentős kisebbségben maradt. Bár az egyik módosítónál magam tévedésből rosszul szavaztam, ez sem a végeredményt, sem a liberális álláspontot nem befolyásolta: a liberális képviselőcsoport továbbra is az adóreform és az adóegyszerűsítés pártján áll, és elengedhetetlennek tartja az értékalapú ingatlanadó bevezetését, mely felválthatná a mai, több elemű és igazságtalan, ingatlanokat terhelő adók rendszerét.

Forrás: szdsz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: adó kóka jános

A bejegyzés trackback címe:

https://szdsz.blog.hu/api/trackback/id/tr11375925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása