SZDSZ

Ez az oldal nem az SZDSZ hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az SZDSZ honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

LET: Közelebb kell hozni a betegekhez a járóbeteg-szakellátást

2007.07.18. 11:41 politikus

Az igazságosabb, jobb színvonalú és egyenlőbb hozzáférést biztosító járóbeteg-szakellátás kiépítésére az egészségügyi reform keretében összesen 31 milliárd forint uniós pályázati forrást fordít ősztől a tárca - jelentette be Horváth Ágnes a Liberális Egészségügyi Tanács szombati ülését követően. A miniszter hozzátette, lesz pénz az ingyenes AIDS-szűrésre.

Közelebb kell hozni a betegekhez a járóbeteg-szakellátást - állapították meg a Liberális Egészségügy Tanács szombati ülésén résztvevő szakemberek. Ezt a célt szolgálja az SZDSZ-es vezetésű egészségügyi tárca programja, amely két pályázati rendszer keretében az emelt szintű fejlesztésére 6,4 milliárd forintot, az alapszintű járóbeteg-ellátás fejlesztésére pedig 25 milliárd forintot fordít. 

Az emelt színtű járóbeteg-szakellátás forrásaira nyolc járóbeteg-szakellátó hely, a kórházi struktúraátalakítás során nem, vagy csak 20 ágy alatti aktív ellátási kapacitást szerzett úgynevezett konverziós kórház pályázhat.

További 23 kistérség járóbeteg-szakellátásának fejlesztésére különített el 25 milliárd forintot az egészségügyi tárca, amelyre legalább 15 ezer ellátatlan lakost összefogó kistérségek, önkormányzati társulások pályázhatnak, helyben döntve a létesítendő központ helyéről.
A forrásokra ősztől lehet pályázni, addig is a nyár folyamán a minisztérium konzultál a lehetséges pályázókkal - mondta Horváth Ágnes.

Lesz pénz ingyenes AIDS-szűrésre a Szigeten

Forráshiány miatt biztosan nem marad el az ingyenes AIDS-szűrés a Sziget Fesztiválon. A liberális egészségügyi tárca kész biztosítani az ehhez szükséges támogatást - közölte kérdésre válaszolva Horváth Ágnes. A liberális miniszter szerint továbbra is kiemelten  - széles körű tájékoztató és ingyenes szűrőprogramokkal - kell kezelni az AIDS-megelőzést

Forrás: szdsz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: egészségügy

A bejegyzés trackback címe:

https://szdsz.blog.hu/api/trackback/id/tr98120317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása