SZDSZ

Ez az oldal nem az SZDSZ hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az SZDSZ honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Kóka János az év végéig távozik a GKM éléről

2007.07.21. 15:15 politikus

Kóka János, az SZDSZ elnöke az év végéig lemond a gazdasági és közlekedési miniszteri posztról. Ezt a párt elnöke csütörtökön este jelentette be a SZDSZ Ügyvivői Testületének, majd péntek reggel a párt megyei elnökeit is tájékoztatta döntéséről.

A lemondásának célja, hogy minden erejét a liberális párt szervezésére tudja fordítani, és a pártelnökség mellett - ha az SZDSZ-frakció hozzájárul - a képviselőcsoport vezetését is szeretné átvenni, mivel a törvényalkotási munka a következő időben nagyon nagy szereppel bír majd a reformok végrehajtásában.

A pártelnök szerint az SZDSZ akkor tud sikeres lenni, ha karakteres politikát képvisel, illetve ha vidéken településről településre szervezi meg választótáborát. Ráadásul az elkövetkező három év mindegyikében olyan jelentőségű politikai esemény jön, ami teljes embert kíván az SZDSZ élén: 2008-ban népszavazás várható, 2009-ben európai parlamenti, 2010-ben pedig országgyűlési választás lesz.

A 2008-as költségvetés elfogadásával miniszterként be tudja fejezni azt a programot, illetve el tudja indítani azokat a hátralévő ügyeket, melyeket szakpolitikusként a legfontosabbnak tartott. A minisztériumot büszkén hagyja ott, hiszen szűk négy év alatt a tárca megduplázta az autópályák hosszát, 40%-kal csökkentette az autópálya építés költségét, több száz milliárdnyi működő tőkét vonzott az országba, valódi versenyhelyzetet teremtett a villamos energia iparban, elindította a közlekedési reformot, megkezdte a MÁV átszervezését.

A politikus a továbbiakban nem miniszterként, hanem koalíciós pártelnökként képviseli a liberális politikát a kormányzatban.  A miniszterségről való lemondás csak a napi, operatív ügyek hátrahagyását jelenti, Kóka János kormányzati befolyása viszont nem csökken, mivel továbbra is tagja marad a pártelnökök és a 3 kabinet részvételével működő, hetente ülésező irányító testületnek.
Az utódjáról még nincs döntés, a megfelelő időben Kóka János javaslatot tesz az új miniszter személyére. Javaslatát a párt Ügyvivő Testületének kell majd elfogadnia.
 
Forrás: szdsz.hu

1 komment

Címkék: kóka jános lemondás

A bejegyzés trackback címe:

https://szdsz.blog.hu/api/trackback/id/tr44122493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

urbangeri · http://blogtika.blogter.hu 2007.08.04. 15:07:58

Na ez is kellett, abba ne hagyjátok!
süti beállítások módosítása