SZDSZ

Ez az oldal nem az SZDSZ hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az SZDSZ honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

A Fidesz szociális demagógiája helyett, konkrét érvek a liberálisok kampányában

2008.02.26. 14:28 politikus

Orbán 1000 forintos hazugsága és Mikola nyílt fenyegetései helyett, az SZDSZ tényekkel kampányol március 9-ig - közölte az SZDSZ új kampányfilmjeit bemutató Horn Gábor. A koalíciós együttműködésért felelős államtitkár bejelentette, a kormánypártok megállapodtak az adócsökkentéshez szükséges mozgástérről.



Orbán Viktor szemmel láthatóan elbizonytalanodott, úgy látja a 300 forint csekély összeg ahhoz, hogy a választók március 9-én elmenjenek szavazni, ezért a Fidesz vezére úgy döntött, előáll az 1000 forintos hazugsággal.

Sem a kormány, sem az SZDSZ, sem az Egészségügyi Minisztérium nem tervezi a vizitdíj és a kórházi napidíj felemelését, ez ugyanis szöges ellentétben állna a 300 forint eredeti céljával, vagyis az indokolaltlan orvoslátogatások visszaszorításával - szögezte le Horn Gábor.

Az SZDSZ ügyvivője elfogadhatatatlannak és a Rákosi-korszak legsötétebb időszakához hasonlította Mikola István kijelentését, melyben árúlónka nevezte a vizitdíj mellett kampányoló háziorvosokat. A korábban szingli horákról, ötmillió külhoni hazaköltöztetéséről és 20 évre bebetonozott Fidesz-uralomról beszélő Mikolánál az ügyvivő szerint a Kádár-korszak "aki nincs ellenünk, velünk van" jelszava is jobb volt; a Fidesz most azt üzeni, amennyiben hatalomra kerül az "áruló" háziorovosknak megtorlástól kell tartani.

A "nemzet orvosához" hasonlóan, a fidesz kampányfőnöke, Tarlós István is alaptalanul vádol és fenyeget: azokat a köztisztviselőket vádolja csalással, akik még el sem kezdték felkészülésüket a március 9-i szavazásra.

Az SZDSZ új kampányfilmjeit bemutató Horn Gábor közölte, a liberálisok továbbra is tisztességesen, a tényeket és érveket ismertetve folytatja a három nem melleti kampányát. Ebben szavai szerint az sem gátolja meg a pártot, hogy az SZDSZ országszerte megtartott rendezvényeire az ellenzék tudatosan szervez tiltakozó csoportokat.

Koalíciós megállapodás az adóreformról

A hetek óta folyó koalíciós egyztetéseken megállapodás született az adócsökkentéshez szükséges mozgástérről. A mintegy 250-300 milliárd forintos mozgástér a liberális államtitkár szerint kiegészül az adóreform-alap liberális javaslatával, vagyis a kormányzati kiadások és a pluszbevételek közös alapba vonásával.

Forrás: szdsz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: fidesz horn gábor orbán viktor népszavazás

A bejegyzés trackback címe:

https://szdsz.blog.hu/api/trackback/id/tr70374267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása